Uppgraderat

OK, vi använder väl inte bloggen särskilt mycket (inte alls, förutom Lina…) men i alla fall… Nu är den uppgraderad till något mindre antik programvara. Hoppas att den funkar…. :-)


2013

Otroligt mycket har hänt sedan jag bloggade sist:

  • Jag har gått L1 och väntar nu på A1an som börjar i Juli.
  • Jag och Jackson är i klass 3 på heltid efter en fantastisk säsong, vi tog hela 12 pinnar!
  • Oskar är igång med agilityn, tävlingsdebuten blir i mars/april.
  • Pepsi och jag kom 5a i Doggy Proffesional Agility Cup
  • Jag och Jackson kom 5a på listan över Årets agilityungdom.
  • Pepsi går på rehab för ryggskada

Jag skulle kunna skriva flera tusen rader om detta men väljer att sammanfatta det hela istället. :)


S O M M A R L O V ! ♥

Allt har gått så OTROLIGT fort under de senaste veckorna. Grundskolan är redan slut för min del och nu väntar ett sommarlov fylld med tävlingar och annat i hundväg som jag verkligen ser framemot!

Sedan jag bloggade här sist har det en hel del! Jackson och jag har gått färdigt ännu en tävlingskurs i agility, vi har samlat på oss fyra rosetter varav en är från klubbmästerskapet i agility där vi kom trea! Vi har äntligen lyckats samla in vår första pinne någonsin och är nu ett steg närmre klass 2 i hoppklassen! Vi har också haft kontakt med hundakademin här i Lindome, där dom har varit hur snälla som helst och låtit mig och Jackson få gå dit och träna (när vi vill) på pluttens kontaktfält!

Första timmarna på sommarlovet inleddes med en avslutningsfest i Fjärås, där alla niorna i Lindome var bjudna! På scen stod GlennartZ och underhöll oss hela natten med grym musik! J*vlar va grymma dom var! Strax efter midnatt gick bussen hemåt med ett gäng trötta ungdomar och jag var inte i säng förrän efter kl 2 i morse, haha!

NU väntar en dag fylld med… absolut ingenting! :D


Agilityträning

Nu fungerar bloggen igen, kul! I helgen är det dags för årets första agilitytävling – träningstävling i Kungsbacka. Oskar ska startas också, bara in på banan och ta några hopphinder som miljöträning.

Igår efter skolan så tränade jag med mina boys, Rosso och Oskar. Rosso vill ju ha mig brevid i slalomet, så idag tänkte jag börja träna på distans. Men nepp, det ville inte han. Jag kunde gå max en och en halv meter bort (cirka).

För övrigt skötte han sig utmärkt! Skällde som en galning, och sprang på ganska bra. Jag har ju börjat med dragkampsleksak istället för godis som belöning, vilket funkar jättebra hittils. Problemet ör att få honom att släppa leksaken…
Lina tipsade om en motivationsövning som jag och Rosso provade. Hjälp vad han sprang efter det!

Lille Oskar var också riktigt, riktigt, duktig! Drar på hindren och springer som, ja, som bara han kan göra. Han var helt slut efter det hyfsat korta passet. Till skillnad från hans tvillingsjäl Jackson som har superkondis, haha :)


Planer inför 2012

Bara för att det är snö och tråkigt väder ute, betyder ju inte det att man inte kan träna agility, eller hur? :) Har tränat ett par gånger nu under vintern, både hemma i trädgården (inte med hinder dock), och även i Göteborgs Hundarena. Jackson har verkligen gjort stora kliv framåt; han springer snabbare, han vill mer, han går inte bara på min handling utan också med eget huvud vilket jag tycker är helt underbart att se. 2011 var väl ett helt OK Agilityår, mycket disk men ändå en del placeringar och en hel del bra saker som vi aldrig förut har klarat på tävling, vilket jag är nöjd över… Men min handling har ju varit kass. Slarvat som bara den, speciellt med Jackson. Inte konstigt att vi får såpass mycket disk, Jackson har ju följt min handling. Vilket är därför att jag tycker att det är jätteskönt att han börjar ta egna initiativ och framförallt mer plats på banan! :D

Det kommer bli spännande att se vad som händer 2012. Vi är nu med i ett lag, som ännu inte har något namn, som vi kommer åka runt och tävla med vilket jag ser fram emot! Jag ska köra fler klass III lopp med Pepsi, vilket också ska bli jätteroligt. Vi får se vad som händer med Oskar The Dog också, han verkar börja förstå sig på agility en aning, men vi får se hur det kommer gå för honom 2012. Jag ska skärpa till mig när jag ska tävla med Jackson, och VISA VARJE HINDER(!!!!) något som jag har slarvat med enormt under 2011! :O

Någonting jag kan lova är att 2012 kommer att bli ett riktigt agilityår. Alla dagar utom måndagar har agility på schemat, i form av gå kurs, hålla kurs, träna själv och tävla. Något jag ser jättemycket framemot!

Lina


SITTER OCH SKISSAR PÅ NY DESIGN TILL SNABEL-B JUST NU! OCH DET FUNKAR FORTFARANDE INTE ATT BLOGGA :-(


Det fungerar inte att publicera inlägg för tillfället


stel och frusen..

Usch vad kallt det är!

När solen väl försvann och det kom massa regnmoln och det började blåsa. Ja, då blev det kallt. Har fått ner temperaturen från +30-17 så jag ska väl inte klaga. Men, joo det gör jag ändå jag är jättestel i armarna! Usch vad kallt det är!

Ska sätta mig vid mitt digitalpiano igen, har övat gehöret nästa hela dagen idag. Måste få igång mina stela armar och fingrar!

Tjingeling!


Slalom-träning!

Hej!

Ända sedan sommarlovet började har jag tränat slalom med Pepsi och Jackson i stort sett varje dag! Lillbajjen har lärt sig högerslalom lika bra, om inte ännu bättre, än sin vänster  slalom! Duktik vovve! Om man ska berätta om hur det har gått med Pepsi’s slalom. Jadu, jag kan nog säga att jag har tränat varje kombination av slalom.. Skicka in högerslalom gör framför byte medans han springer färdigt.. Blindbyte, skicka in och stå kvar och titta på när han springer slalom. Skicka in i slalom gå åt andra hållet, m.m. Duktiga vovvar! :D

Jag hoppas att detta kommer synas på träning uppe på klubben och på tävlingsbanorna i sommar.. Men ni vet ju hur det är? När man väl ska göra något som sitter stensäkert inför andra än de som då kan stå och titta på i vår trädgård.. Då glömmer både förare och hund hur man gör.

Sånt är livet.

Ska dra på mig regnkläder och rasta vovvarna nu, vi hörs. Om jag inte har drunknat i alla vattenpölar förstås :-P

/Lina


2:a plats!

Heeeeeej!

Idag i Kallebäck, gissa vem som knep 2:a platsen i agility-klassen (medium) ? JAAAG! Och Jackson! :D
Jag har skrivit det överallt så varför inte här också? Facebook, bloggen, youtube, m.m. Det har nog blivit några sms om det också ;)

Hehe, godnatt :)


Next page »